Dobra włoska restauracja – menu i wino
Włoskie restauracje to w kraju najbardziej popularny rodzaj restauracji. Lubimy jedzenie włoskie bo jest smaczne, pożywne i nie jest drogie. Z całą pewnością najczęściej wybieramy takie przysmaki jak pasty. Mocniej zaznajomieni z kuchnią włoską goście kosztują równie pyszne potrawy takie jak risotto, lasagne i włoskie zupy minestrone.
Szukając prawdziwej włoskiej restauracji trzeba zwrócić uwagę na elementów: jak wiele półproduktów naprawdę jest sprowadzanych z Włoch, czy w karcie są też mniej znane potrawy, czy lista win, zawiera typowo włoskie trunki. Włoska kuchnia to duża wielość smaków oraz dania z wielu miejsc kraju. W mistrzowskiej restauracji poczujemy naturalny smak Włoch.
Kuchnia włoska nie jest trudna, ale to nie oznacza, że że nie jest dobra Z czystym sumieniem można stwierdzić, że jest to jedna z najsmaczniejszych kuchni w Europie .
Aromatyczne wina włoskie
Jakakolwiek knajpka włoska, która aspiruje do tytułu bycia eleganckim miejscem na kulinarnej mapie miasta, nie może zaniedbywać wina. Posiłek na włoską modę bez wyjątku musi zawierać też wino. Kieliszek czerwonego wina to we Włoszech cos zupełnie naturalnego. Pasta czyli makarony Najbardziej znane wina z Włoch to toskańskie bolgheri, kalabryjskie bivongi i pantelleria z Sycylii. Włoska restauracja – o ile rzeczywiście chce być rozpoznawana jako klasycznie włoska, musi posiadać różnorodny wybór win.
Charakterystyczna kuchnia włoska
Mając ochotę zrozumieć wyjątkowość włoskiego gotowania bez wahania trzeba odwiedzić restaurację, która potrafi podać nie jedynie pasty i pizzę.
Zobacz film